1. Kérdezzen bátran, vagy írja meg, mikor szeretnének jönni!
 • стена плача молитва
 • стена плача передать записку
 • http://zolotoe-pero.com/
 • Ifjúsági tábor

  Élménydús és feledhetetlen napok az Őrségben: fürdés a Vadása tóban, Őrségi népi mesterségek, kirándulás, helyi étkek, ping-pong, csocsó, számháború és milliónyi egyéb kikapcsolódási lehetőség.

  Az Őrségi ifjúsági tábor programjai

  Innen még nem kívánkozott haza senki: az Őrség szívében, Őrimagyarósdon fekvő gyermekbirodalomban öröm minden perc! A Fenyves Tábor az ifjúságnak élménnyé változik a gyakran oly unalmasnak tűnő tanulás: a rengeteg izgalmas program, élmény közepette robogva telnek a percek és órák, az itt töltött néhány nap hamar eltelik. Ezen az oldalon egy összefoglalót nyújtunk a Fenyves Ifjúsági Táborban gyűjthető élményekről, a főbb tudnivalókról.

  Ifjúsági Tábor szállás

  A Fenyves Tábor az Őrségi Nemzeti Park szívében, Őrimagyarósdon fekszik. Ifjúsági táborunk a gyerekeknek 5 darab gyönyörű faházban biztosít szállást, amelyek egyenként 8 férőhelyesek. A felnőtteknek rendelkezésére áll egy téglaépület 2 szobával, melyekben szobánként van zuhanyzó és wc. A szobák 4-4 férőhelyesek.Van egy 2 személyes szállás a sofőrök részére (osztálykirándulásnál), amelyben csak wc van. Mindezeken túl a Vadása tótól 300 méterre van még egy 7 férőhelyes, jellemzően családok által igénybe vett nyaraló (erről bővebb információ itt: Hétvégi Ház az Őrségben.

  A szállások tisztál és rendezettek, biztonságosak és jó kiindulópontot nyújtanak az ifjúsági táboron kívüli programokhoz. Rengeteg fa, friss levegő, madárcsicsergés várja az ide látogatókat. Rengeteg madárfajnak van fészke a fákon, sőt még az étkező bejáratánál is, így az az érzésük támad, minta egy erdőben laknánk.

  Nálunk nem probléma, ha egy időpontra csak 20 fő is érkezik – a Fenyves Ifjúsági Tábor akkor is csak egy csoportot fogad egyszerre! Ezt rengeteg tanár örömmel vette az elmúlt években. Ami még nem elhanyagolható, hogy a tábor 9600 m2-es területe teljesen zárt, kiválóan alkalmas a rengeteg szabadtéri program lebonyolítására. A Vadása tó 1500m-re található, gyalog gyönyörű úton, kb 25 perc alatt le lehet sétálni. Maga a tábor a falú határától kb 200 m-re van így nyugodtan lehet hangoskodni, nem fogja zavarni a szomszédokat. Vegyesbolt a faluban található, a szállástól 1300m–re, ami gyalogosan szintén nem sok. Közel van mindenhez amit szeretnének gyalogosan bejárni, de mégis távol, hogy este egy kis hangoskodással bárkit is zavarnának a táborlakók.

  Ifjúsági tábor – Faházak képei

  Ifjúsági tábor szállás az Őrségben - Fenyves Tábor

  Ifjúsági tábor szállás az Őrségben - Fenyves Tábor

  Ifjúsági tábor

  Ifjúsági tábor szállás - a Fenyves Tábor faházai

  A Fenyves Ifjúsági Tábor faházainak belseje

  Szalonnasütés az udvaron

  Szalonnasütés az udvaron

  focipálya

  Focipálya

  Osztálykirándulóink kedvelt röplabda és lábtnisz pályája

  Osztálykirándulóink kedvelt röplabda és lábtenisz pályája

  Fenyves Ifjúsági Tábor – Kőház képek

  Kőház a magasból - Fenyves Tábor, Osztálykirándulás

  Kőház a magasból - Fenyves Tábor, Osztálykirándulás

  Ilyen a Fenyves Ifjúsági Tábor kőháza

  Ilyen a Fenyves Ifjúsági Tábor kőháza

  A Kőház egyik szobája belülről - Osztálykirándulás

  A Kőház egyik szobája belülről

  Ifjúsági tábor program

  Az Őrség bővelkedik mindenféle látnivalóban a különleges állat és növényfajoktól, a fából épített haranglábakon keresztül, az izgalmas táboron belüli vagy őrségi programokig. Máshol gondot jelenthet olyan szállást találni, ami megfelelően rendezett, baráti árú, izgalmas történésekben gazdag, élményeket adó. Az őrimagyarósdi Fenyves Táborban ezek nem jelenthetnek gondot!

  Egy igazi ifjúsági tábor, erdei iskolai kirándulás rengeteg izgalmas programot tartogat a táboron belül és a tábor környékén is. Lássuk, milyen programokat próbáltak ki eddig vendégeink.

  Ifjúsági tábor programok a táboron belül

  • Őrimagyarósd falu megismertetése egy kb. 5-km hosszú 3- órás gyalogtúrában. Látogatás a Várdombra, ahonnan csodálatos a panoráma a falura és a közeli tájakra. Az Őrhely szerepének, az Őrség történetének ismertetése. Kb.: 1-óra
  • Malomgát tanösvény – a tanösvény Őrimagyarósd belterületén található, aVárdombhoz vezető közúton lehet megközelíteni. A Malomgát tanösvény aVárdomb lábát köti össze a Vadása-tó-val.
  • Sütés, főzés – Egy 2-3 órás program keretében bemutatjuk, hogyan készülnek eddigi vendégeink kedvencei: Palacsinta,  Lángos, Kürtős kalács.

  Az Ifjúsági Tábor túrái

  1. gyalogtúra a mező–erdő útjain, vezetéssel. Kb.: 2-3-óra
  2. traktoros kirándulás a határban. Kb.: 2-óra
  3. Szőce faluban a tőzegmoha megtekintése. Kb.: 3-óra
  4. fazekas mester bemutatója (korongozás) Kb.: 3-óra
  5. játékos vetélkedő a táboron belül.

  Játék lehetőségek a táboron belül

  • Játékvár, ügyességi vetélkedő
  • Kispályás foci
  • Röplabda
  • Lábtenisz
  • Célba dobás: labda, bot
  • Távol dobás: labda, bot
  • Lengőteke, hinta
  • Ping-pong
  • Tollaslabda
  • Tenisz
  • Rögbilabdával játékok
  • Csocsó
  ping-pong party

  ping-pong party

  Ifjúsági Tábor étkezés

  Az erdei iskolában az étkezés sem jelent fejtörést: tápláló, laktató reggelit, ebédet, vacsorát biztosítunk igény szerint! 50-60 fős, kültéri, fedett étkezőnkben mindenki annyit szed, amennyit jólesik!

  Kültéri fedett 50-60 férőhelyes étkezőben történik – az igény szerinti – napi 1-2-3- szori étkezés. Miközben az erdei iskola résztvevői élményszerző körúton vannak, a házigazdák kikészítik a tányért, evőeszközt, poharat, kikészítik a tanárokkal megbeszélt italt (általában tea vagy ásványvíz).

  Miután a gyerekek helyet foglaltak, minden asztalra közös tálakban kerül felszolgálásra az étel. Ebédnél vagy meleg vacsora esetén a leves elfogyasztása után összeszedjük a leveses tányérakat és a maradékot.

  Utána a második fogást tálaljuk fel szintén közös tálakban: mindenki annyit szed amennyit megeszik. Miután a gyerekek végeztek és elhagyták ez étkezőt, a meghagyott ételeket a hűtőben tároljuk, hogy ha bárki megéhezne napközben, legyen hová nyúlnia.

  Osztálykirándulás a Fenyves Táborban - étkező

  Osztálykirándulás a Fenyves Táborban - étkező

  Egy percet se gondolkozzon! Ha élménydús ifjúsági tábort szeretne szervezni, hívjon minket a +36 30 281 24 68 számon!